Via meneame em trove este artícle, el qual la veritat, no se per qué, em sent prou identificat en quan al que jo pense sobre aquest tema, independentment de la ideologia política (que ara pareix que si tens una opinió sobre una cosa es com si fores afí a un partit, i si en tens altra eres afí a altre, no es pot ser objectius collóns?).

Porte molt de temps sentint parlar de canvi climàtic, que cada volta fa més calor, que es suposa que els canvis de temperatura cada volta seràn més extremats i la veritat és que jo no ho acabe de voreu clar.

Quan ens parlavem de la capa d’ozó i ens ensenyaven aquelles fotos de colorets, on es mostrava com la capa d’ozó havia amainat una animalada en el polo nord, unes voltes augmentava, altres disminuia…, i d’allò pareix que ara ja no es parla, ja no es diu res. Ara hi ha gent que diu que, d’alguna manera, eixes fluctuacions són normals. En aquella època recorde també que es va traure productes que no estigueren embasats en aerosols, ja que el gas que es posava era el que podia destruir la capa d’ozó.

Ara tot el mon està parlant del canvi climàtic, fent mil coses, perque clar, el canvi climàtic és debut als gasos d’efecte hivernacle, i ale!!, els polítics s’han apuntat al carro d’utilitzar-ho com argumentari de venda per a posar-se els primers en dir al mon que ells volen i cuiden la natura i tal. A mi no em pareix mal, obviamente que es cuide la natura i que s’emitisquen menys gasos d’efecte hivernacle (com diguem quan juguem al truc, tota pedra fa paret), el que no m’agrada és que s’utilitze com escusa barata per a fer campanya, en un sentit o en altre.

La natura, hi ha que tindre cura d’ella independentment de tot, almenys les coses que podem controlar. Altres, com las influencia del sol i altres coses, no les podrem controlar, i tal volta, també expliquen, com comenta en l’article, algunes coses que ara mateixa no están molt ben demostrades, i que si, en certa manera, podrien estar maninpulades per altres lobbys i grups de interés.

Qui sap, igual, va i resulta que aquest home té raó, i pasa com a l’argument del joc BattleField 2142, i tenim una glaciació. Quasi m’imagine la situació, on ara països lluïten per el petroli, tal volta en eixos moments, les potències lluïtarán per poder tindre una zona on emigrar…, qui sap, igual és una possibilitat que ja se está considerant a alguns països, i alguns posicionaments a l’Orient Mitja, són.., tal volta…, algo més que un intent d’implantar la… democracia?